این روزنامه نوشت؛ مردم تهران شاهد افزایش تعداد اتومبیل های لوکس هستند که صاحبان شان از راه رانت صاحب به این ثروت رسیده اند.
براساس این گزارش در ۹ ماه گذشته ۱۵۰۰ اتومبیل پورشه به ایران وارد شده که ۱۳.۵% بیش از دوره مشابه سال گذشته است. این در حالیست که بحران اقتصادی تشدید شده و قیمت کالاهای ضروری و ارز نیز افزایش یافته است.
شرکت پورشه اعلام کرد در سال ۲۰۱۱ بیشترین فروش اتومبیل در خاورمیانه را در ایران داشته است.
یک راننده تاکسی که دارای مدرک دانشگاهی است به روزنامه فاینانشال گفت:” این قاطر سوارها با پول ما سوار پورشه می شوند!”
بیکاری روزافزون، تورم افسار گسیخته، کاهش ارزش پول ملی در مقابل دلار، تعطیلی واحدهای صنعتی و کارگرانی که ماههاست حقوقی دریافت نکردهاند. اما در دو سال اخیر اتومبیلهایی در خیابانهای تهران دیده میشوند که چشمان ایرانیان به دیدنشان عادت نداشته است.
اتومبیلهایی که مردم عادی ترجیح میدهند نزدیکشان نشوند، تا مبادا خطی رویش بیافتد و مجبور شوند تمام زندگیشان را بابت خسارت بدهند.
بعد از انقلاب سال پنجاه و هفت واردات خودروهای لوکس مانند سایر کالاها ممنوع شده بود.
در سال ۱۳۸۳ اعلام شد که خودروهای خارجی با ساز و کار و قوانین خاصی میتوانند وارد ایران شوند. بدینترتیب خودروهای آلمانی هم که از مقبولیت بالایی برخوردار هستند، بار دیگر به بازارهای ایران راه یافتند.
افزایش هیجانی قیمت ارز در ماه های اخیر و تأثیر جو روانی آن بر بازار، باعث رشد وحشتناک قیمت خودروهای خارجی شد.
نکته جالب این جاست که بر اساس امار های رسمی عمده این ماشین های لوکس گران قیمت با ارز دولتی وارد شده است.
به عقیده یک واردکننده خودروهای خارجی، برای کسی که به دنبال خرید خودرویی ۴۰۰ یا ۵۰۰ میلیون تومانی است فرقی نمیکند که دو برابر قیمت قبلی را هم برای خودروی خود پرداخت کند.
آمار گمرک ایران حاکی از واردات دست کم ۳۴ دستگاه خودرو ایتالیایی مازراتی به ایران طی پنج ماه نخست سال جاری است.
با افزایش بی رویه نرخ ارز بعد از این شاهد تبدیل شدن خودروهای وارداتی لوکس به سوپر لوکس خواهیم بود
شرکت پورشه آلمان اعلام کرد از ۲۴ پورشه بسیار گران سفارش داده شده به این کارخانه توسط کشورهای خاورمیانه، ۱۲ دستگاه از آن به ایران ارسال شده است. این پورشه ها بغیر از ۱۵۰۰ پورشه وارد شده به ایران است
در ایران نهایت سرعت مجاز تردد در اتوبانها ۱۲۰ کیلومتر است، اما فراهم نبودن بسترهای مناسب برای بهره گرفتن از سرعت سوپر اسپرتها مانعی برای ثبت سفارش آنها نبوده است.
بنز بیشترین تعداد خودرو را در فهرست مجاز برای ثبت سفارش واردات خودرو به ایران دارد.
ایرانیها ۱۱۵ درصد عوارض واردات خودرو برای صدور پلاک را به دولت میپردازند و در حقیقت دو برابر قیمت دیگر مردم جهان برای اتومبیلسواری خود هزینه میکنند.
براساس آمار گمرک ایران، سال گذشته بالغ بر ۱۱۶۳ دستگاه انواع خودروهای بنز به ارزش ۶۶ میلیون دلار وارد ایران شد. با این میزان واردات، بنز بزرگترین خودروساز لوکس فعال در بازار ایران در سال گذشته بود.
این اتومبیلها مشتریان خاص خود را دارند. افرادی که توانایی پرداخت چند صد میلیون، یک یا حتی دو میلیارد تومان را نیز دارند.
عکس های دیدنی از خودرو های گران قیمت وارداتی در تهران